button-3896

Сумна звістка надійшла з Луганщини. На жаль, будівля Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру в місті Сєвєродонецьк зазнала значних руйнувань через обстріли російськими окупантами.

Театр вдруге втратив свою домівку.

Протягом багатьох років наші колективи товаришували. Ми з радістю приймали колег на миколаївській сцені з виставами:

– «Маклена Граса» (Микола Куліш; режисер Володимир Московченко, з.д.м.України; травень 2016;),

– «Лавина» (Тунджер Джудженоглу; режисер Володимир Московченко, з.д.м.України; травень 2018)

– «Ромео & Джульєтта» (Вільям Шекспір; режисер: Максим Булгаков, з.а.України; вересень 2021).

Щоразу миколаївці із захватом зустрічали аплодисментами яскравий та цілеспрямований колектив з Сєвєродонецька!

Також ми щиро раділи можливості взяти участь у фестивалі «СвітОгляд»  – першому професійному театральному фестивалі на Луганщині з 2014 року.

У вересні 2018 року, на сцені Луганського обласного академічного  українського музично-драматичного театру ми представили виставу «Хазяїн» (І.Карпенко-Карий; постановник: Максим Голенко), яку тепло приймали сєвєродонецькі глядачі, інші учасники фестивалю та  театральні критики .

Директор театру Сергій Дорофеєв та оргкомітету фестивалю тоді створили чудові умови перебування, познайомили нас із своїм містом та світлим, відреставрованим театром.

Незважаючи на війну та руйнування, які щодня зазнає Луганщина, ми щиро впевнені, що Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр відновить свій дім, а колектив зможе цікаво та плідно працювати, створювати нові вистави та розбудовувати сучасний український театр.

Ми, зі свого боку, вважатимемо за честь допомогти вашому колективу всім, чим зможемо!

З повагою та за дорученням колективу театру,
Микола Берсон,
директор-художній керівник Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії, народний артист України.