button-3896

Сьогодні – 22 січня – День, який увійшов до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України. Історичний Акт злуки, проголошений 22-го січня 19-го року, був символічним документом. Він окреслив географічні та ментальні контури єдиної України.

Протягом останнього року десятки тисяч воїнів, сотні тисяч волонтерів, мільйони й мільйони громадян піднялися на захист єдності й територіальної цілісності. Ще ніколи День Соборності не був таким великим, вистражданим і заслуженим святом, як сьогодні.


22 січня 2016 року в Миколаївському академічному українському театрі драми та музичної комедії пройшли урочисті збори, присвячені Дню Соборності України.

На свято завітали голова Миколаївської обласної державної адміністрації Вадим Меріков, голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко, міський голова міста Миколаєва Олександр Сєнкевич, а також інші почесні гості. Очільники міста та області нагородили подячними листами та грамотами кращих представників області які за цей рік внесли вагомий внесок у розвиток області та нашої української держави.

Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії поздоровляє всіх українців з цією визначною датою.
Бажаємо, що б кожен з нас мав силу та волю боронити нашу країну заради миру та процвітання під благодатним українським небом.