button-3896

З 22 по 25 вересня 2018 року колектив Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії брав участь в Першому Всеукраїнському фестивалі театрального мистецтва "СвітОгляд" (м. Сєверодонецьк).



На сцені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру (директор: Сергій Дорофєєв) наш колектив представив одну зі своїх найтитулованіших вистав – "Хазяїн" (Іван Карпенко-Карий; режисер: Максим Голенко; художник: Юлія Заулична)



Фестиваль це не тільки знайомство: з новим містом, новим глядачам та колективам, але й приємні зустрічі зі старими друзями. Так вийшло і цього разу. Під час свого візиту на Луганщину наш колектив з великою радістю відвідав виставу "Конотопська відьма" (режисер – художній керівник Луганського театру заслужений діяч мистецтв України Володимир Московченко).

Знайомство з цим чудовим театром відбулось у нас ще 2 роки тому. Тоді луганчани привезли до Миколаєва виставу "Маклена Граса" (Микола Куліш), а цього року, в рамках фестивалю "Мельпомена на Миколаївщині" подарували глядачам свою виставу "Лавина" (Тунджер Джюдженоглу).



Не зважаючи на щільний графік репетицій, як зазначив директор-художній керівник Миколаївського академічного українського театру народний артист України Микола Берсон, участь в цьому фестивалі  важлива для нас як з творчої так і з громадянської позиції.

І справді: потужна атмосфера глядацької зали, гостинність колег та їх вміння у досить важких умовах плідно та яскраво працювати – надихають.



Впевнені, що подібний творчий обмін та спілкування між театрами – ще один крок на шляху укріплення нашої держави.