button-3896

Добрий ранок, шановній глядачі!

На початку цього тижня на фестивалі "СвітОгляд" (м. Сєверодонецьк) ми грали виставу "Хазяїн", а сьогодні, 29 вересня 2018 року відзначаємо день народження її автора видатного українського драматурга Івана Карпенка-Карого (Тобілевича)

Іван Карпенко-Карий жив та творив на зламі епох. Він і сам у театральному мистецтві був наче мостом між двома епохами. З одного боку — романтично-побутовий, етнографічно-побутовий театр, з другого — театр новий, реалістично-психологічний.

Українській культура без нього — все одно, що норвезька — без Г. Ібсена, шведська — без А. Стріндберга, німецька — без Г. Гауптмана, бельгійська — без М. Метерлінка... Час, цей найсправедливіший суддя, підтвердив, Іван Карпенко-Карий був великим драматургом.

В репертуарі нашого театру вистава "Хазяїн" за п'єсою І.Карпенка-Карого – одна з перлин, яка була відзначена у багатьох номінаціях на Міжнародному театральному фестивалі "Мельпомена Таврії".

Виставу "Хазяїн" ви зможете побачити на великій сцені Миколаївського академічного українського театру драми та музичної комедії 15 та 16 листопада 2018 року.
Квитки ще можна придбати на нашому сайті та у касі театру (+38 0512 47-92-22)