button-3896

Сьогодні, 20 вересня 2023, свій ювілей – 70 річчя святкує Микола Берсон – директор-художній керівник Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії, народний артист України, почесний громадянин міста Миколаєва! 

Микола Семенович – людина з непересічними якостями менеджера, керівника, лідера. Присвятивши 14 років розвитку культури у селі Щербані (Вознесенського району Миколаївської області), він 35 років тому очолив наш театр і вдихнув у нього новий потужний мистецький дух.

Ми неодноразово розповідали і про важкі умови існування театру у той період (особливо враховуючи дві пожежі, наслідки яких перешкоджали прокату вистав на власній сцені театру); розповідали і продовжимо розповідати про героїчних людей театру, його трупу, яка не тільки не полишила рідних стін, але й включилися у активну відбудову. 

Проте, сьогодні вся наша увага прикута до ювіляра та його особистості. 

70 років за плечима, 35 років – на чолі театру. 

За цей час:

  • Було проведено капітальний ремонт театру і у 1994 році відкрито оновлену сцені;
  • Створено малу сцену театру, який вже протягом 18 років радує наших глядачів різноманітними виставами та музичними проектами;
  • Під керівництвом Миколи Берсона у 2001 році театр здобув статус Академічного, а у 2021 – статус Національного!

І це вже не кажучи про:

  • Сотні створених вистав: драми, комедії, опери, оперети, мюзикли, трагедії, пластичні вистави;
  • Декілька поколінь глядачів, які починали ходити до нашого театру зовсім юними, а сьогодні відвідують наш театр вже зі своїми онуками;
  • Значну гастрольну та фестивальну діяльність;
  • Сотні нагород та відзнак вистав та колективу театру! 

У всьому цьому є значна частка душі та кропіткої щоденної праці нашого директора-художнього керівника.

Сьогодні творчий колектив Миколаївського національного академічного українського театру драми та музичної комедії щиро вітає Миколу Семеновича з ювілеєм! Бажаємо міцного здоров'я, творчого натхнення, енергії, оптимізму та наснаги. 

Працюємо разом на благо нашої громади, нашої України та нашої Перемоги.

Многая літа!